Business Internaţional

Preşedintele Franţei vrea un parlament al zonei euro

Preşedintele Franţei vrea un parlament al zonei euro

Autor: Alexandra Marcu

14.07.2015, 16:59 413

Preşedintele Franţei, Francois Hollande, le-a transmis un mesaj ţărilor din zona euro chiar de ziua naţională a Franţei, prin care apelează la voinţa şi puterea celor 19 state pentru  a susţine Grecia şi pentru a găsi noi reforme cum ar fi crearea şi armonizarea unei adunări care să ajute statul elen să iasă din criză, scrie Reuters.

Hollande susţine şi apără Grecia, recunoscând faptul că Franţa are rol de mediator în acordul dintre Atena şi creditorii săi şi dezaprobă ideea prin care reformele şi termenele impuse statului elen au fost prea dure şi umilitoare.

De asemenea, el a susţinut că relaţiile Franţei cu Germania au rezistat negocierilor tensionate în ceea ce priveşte situaţia din Grecia. Statul elen şi-ar putea păstra moneda unică, iar Franţa va încerca să găsească alături de Germania metode pentru impulsionarea economiei din zona euro, a menţionat preşedintele francez.

Pe termen lung, aş dori, de asemenea, să existe un parlament pentru zona euro, a spus preşedintele Franţei şi a mai prezentat o listă de propuneri care includ armonizarea politicilor fiscale şi sociale în Uniunea Europeană şi propriul buget pentru a ajuta la creşterea valorii investiţiilor.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO