Business Internaţional

Qatar a învins Croaţia, scor 30-23, în turneul de handbal masculin de la Rio

Qatar a învins Croaţia, scor 30-23, în turneul de...

Autor: Iulian Coşuleţu

07.08.2016, 18:23 101

Naţionala de handbal din Qatar, vicecampioană mondială la ediţia din urmă cu un an, găzduită pe propriul teren, s-a impus fără probleme în faţa Croaţiei, una dintre favoritele la cucerirea unei medalii în turneul olimpic de handbal masculin.

Multinaţionala din Qatar s-a instalat la conducerea partidei încă din debut şi conducea după 20 minute cu 10-6. Imprecizia croaţilor pe faza de atac şi numeroasele parade ale portarului Dejan Saric au făcut ca la pauză formaţia asiatică să aibă un avantaj de 7 goluri, 15-8.

Cel mai valoros handbalist al europenilor, centrul Domagoj Duvniak a fost foarte bine anihilat de jucătorii spaniolului Valero Rivera şi în partea a doua a jocului. Qatarul, cu muntenegreanul Zarko Markovic în mare formă, autor a 10 goluri şi cubanezul Rafael Capote, 6 goluri, s-a desprin la 28-18 cu şapte minute înainte de finalul partidei.

S-a terminat 30-23 pentru vicecampioana mondială, care speră într-o medalie la Jocurile Olimpice de la Rio. Qatarul va întâlni în partida a doua din grupa A, naţionala Franţei, în reeditarea finalei mondiale din 2015. Franţa este, de asemenea, campioana olimpică en-titre.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO