Business Internaţional

Randamentele obligaţiunilor Greciei, Irlandei şi Portugaliei au atins noi maxime

Autor: Dumitrescu Anca

26.04.2011, 18:27 165

Randamentele obligaţiunilor Greciei, Irlandei şi Portugaliei auatins marţi noi niveluri record din cauza speculaţiilor că acestestate nu vor putea evita restructurarea datoriilor, informeazăBloomberg citat de Mediafax.

Randamentul obligaţiunilor Irlandei pe termen de doi ani a atinsun nivel record de la înfiinţarea zonei euro, de 12,08%, după ceEurostat a anunţat că datoriile ţării au înregistrat anul trecutcea mai mare creştere din regiune, de 30,6%, la 96,2% din PIB.

În cazul Greciei, randamentul obligaţiunilor pe doi ani aavansat în această lună cu peste 8,3 puncte procentuale, întrucâtinvestitorii au luat în calcul costul unei eventuale restructurăria datoriilor.
Lars Feld, unul dintre consilierii economici ai cancelarului germanAngela Markel, a declarat că Grecia nu va putea evitarestructurarea datoriilor.

Marţi, randamentul obligaţiunilor elene cu maturitate de doi ania atins la Londra un maxim de 24,095%.

Randamentul obligaţiunilor pe termen de zece ani a avansat la unnivel record de 15,26%, comparativ cu 12,84% la 31 martie.

Pentru Portugalia, randamentul obligaţiunilor pe doi ani a atinsun maxim de 11,74%, comparativ cu 8,78% la sfârşitul lui martie. Încazul obligaţiunilor cu maturitate de zece ani, randamentul a urcatla nivelul record de 9,595%, comparativ cu 8,41% la 31 martie.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO