Business Internaţional

Şeful Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii, Tedros Adhanom Ghebreyesus, a ajuns în oraşul sirian Alep

Şeful Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii, Tedros...

Autor: Andreea Tobias

11.02.2023, 14:39 30

Şeful OMS a ajuns sâmbătă în oraşul sirian Alep. Tedros Adhanom Ghebreyesus a declarat că însoţeşte "37 de tone de provizii medicale de urgenţă”.

Şeful Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii, Tedros Adhanom Ghebreyesus, a sosit sâmbătă în oraşul sirian Alep, afectat de cutremur, a anunţat presa de stat, citată de The Guardian.

Tedros "a sosit pe aeroportul din Alep pentru a vizita câteva spitale şi adăposturi împreună cu ministrul (sirian) al sănătăţii şi cu guvernatorul din Alep", a precizat agenţia oficială de presă SANA.

La sosirea sa, Tedros a declarat că însoţeşte "provizii medicale de urgenţă de aproximativ 37 de tone".

"Suntem foarte fericiţi că am putut veni cu aceste provizii. Aceasta este prima aprovizionare pe care o trimitem", a declarat acesta, adăugând că OMS va continua să furnizeze servicii medicale de urgenţă şi va aduce mai multe provizii de urgenţă necesare pentru "gestionarea traumelor".

"Mâine, va fi o altă rundă cu mai mult de 30 de tone", a spus el, potrivit Agenţiei France Presse.

El şi-a exprimat îngrijorarea cu privire la urmările cutremurului, în special întreruperea serviciilor.

"Oamenii sunt expuşi la boli diareice... şi la alte probleme de sănătate, în special probleme de sănătate mintală", a spus el.

"Vom lucra împreună pentru a aborda impactul cutremurului, nu doar serviciile de urgenţă în timpul cutremurului".

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO