Business Internaţional

Speranţe pentru zona euro: Acţiunile europene au închis la maximul lunii

Speranţe pentru zona euro: Acţiunile europene au închis la maximul lunii

Autor: Anca Dumitrescu

28.11.2011, 19:49 474

Acţiunile europene au înregistrat luni o creştere de 3,5%, cea mai mare din ultima lună, susţinute de titlurile bancare şi ale asigurătorilor, datorită speranţelor că liderii din zona euro vor anunţa noi măsuri pentru rezolvarea crizei datoriilor, înaintea unui summit de săptămâna viitoare.

Indicele pan-european FTSEurofirst 300 a urcat cu 3,5%, acesta fiind cel mai mare avans zilnic consemnat după 27 octombrie. În acest an, indicele a coborât cu 5,6%, transmite Reuters.

Indicele STOXX 600 Banking Index a crescut cu 5,6%, dar de la începutul anului a pierdut 36,5%. Titlurile BNP Paribas au avansat cu 10,3%.

Germania şi Franţa au intensificat luni campania pentru măsurile de respingere a bugetelor naţionale din zona euro care nu respectă regulile UE.

Miniştrii de Finanţe din zona euro se reunesc marţi pentru a aproba detaliile referitoare la extinderea Facilităţii Europene de Stabilitate Financiară (FESF).

Unii analişti au avertizat că volumul tranzacţiilor a fost scăzut, iar cumpărătorii au fost atraşi de preţurile mici din piaţă.

Pe alte pieţe, indicele londonez FTSE 100 a avansat cu 2,8%, DAX al bursei din Frankfurt cu 4,6% şi CAC 40 al bursei din Paris cu 5,46%.

La Madrid, indicele Ibex-35 a crescut cu 4,59%, iar indicele FTSE Mib al bursei din Milano cu 4,6%.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO