Business Internaţional

Ştiri pe scurt business internaţional

Foto Shutterstock

Ştiri pe scurt business internaţional

Autor: Catalina Apostoiu, Marius Oncu

16.06.2011, 23:32 65

Un grup de legislatori americani a stabilitdata de 1 iulie drept ţintă pentru încheierea unui acord cu privirela majorarea pragului de îndatorare al Statelor Unite deşi întrerepublicani şi democraţi există în continuare divergenţe majore cuprivire la taxe şi sectorul serviciilor medicale, scrie agenţia depresă Thomson Reuters.

Hackerii au furat informaţii privitoare laconturile a peste 360.000 dintre clienţii diviziei americane decarduri de credit a Citigroup, aproape dublul numărului estimatiniţial, a anunţat banca.

Negocierile privitoare la planul Renault-Nissande a prelua o participaţie majoritară în cadrul producătorului rusde automobile AvtoVAZ ar putea dura mai multe luni, potrivit uneisurse familiare cu situaţia, citată de agenţia de presă ThomsonReuters.

Acţiunile Samsonite au înregistrat o scădere depeste 10% în prima zi de tranzacţionare pe bursa din Hong Kong,scrie Financial Times. Evoluţia slabă ar putea afecta planurilealtor branduri occidentale de a atrage capital de pe piaţa din HongKong.

În pofida minimelor record la care se situeazăratele dobânzii din Turcia, ţara înregistrează în continuareintrări solide de capital internaţional, potrivit Hurriyet. Înprimele patru luni 4,7 mld. dolari sub formă de capital străin auintrat în Turcia.

Rata şomajului din Turcia a scăzut la 10,8%,până la 2.816.000 persoane în martie 2011 faţă de aceeaşi lună aanului trecut, scrie Hurriyet. În martie 2010, rata şomajului sesitua la 13,7%.

Criza imobiliară actuală din Statele Unite,începută în 2006, a devenit oficial mai gravă decât cea dinperioada Marii Depresiuni economice din anii '30, potrivit CNBC.Preţurile au scăzut cu 33% din 2006, depăşind astfel declinul de31% care a început la sfârşitul anilor '20 şi a culminat în primaparte a anilor '30, potrivit datelor firmei Case-Shiller.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO