Business Internaţional

SUA şi Japonia bat palma: Americanii vor livra Japoniei rachete Tomahawk care pot lovi ţinte din Rusia sau China

SUA şi Japonia bat palma: Americanii vor livra Japoniei...

Autor: Petru Mazilu

28.10.2022, 14:59 85

Japonia se află în ultima etapă a negocierilor cu SUA pentru achiziţionarea de rachete Tomahawk, potrivit Reuters.

Japonia se află în stadiul final al negocierilor pentru a cumpăra rachete de croazieră Tomahawk fabricate în SUA, a relatat vineri cotidianul Yomiuri, citând mai multe surse guvernamentale.

Rachetele Tomahawk pot lovi ţinte de la o distanţă de peste 1.000 km, punând în raza de acţiune părţi din China şi din Extremul Orient rusesc.

Tokyo urmăreşte cea mai mare dotare cu armament de la cel de-al Doilea Război Mondial pentru a face faţă modernizării militare rapide a Beijingului şi a creşterii activităţii militare în apele din apropiere.

Secretarul-şef al cabinetului Hirokazu Matsuno a declarat că a luat cunoştinţă de raportul presei, dar s-a abţinut să comenteze. Guvernul cântăreşte capacităţile de apărare şi contraatac, dar nu au fost luate decizii finale, a adăugat el.

Îngrijorarea cu privire la activitatea militară chineză în zona din jurul Taiwanului şi Japoniei s-a intensificat de când Rusia a invadat Ucraina în februarie, deoarece japonezii cred că invazia oferă Chinei un precedent pentru utilizarea forţei împotriva Taiwanului.

În cadrul celui de-al 20-lea Congres al Partidului Comunist de săptămâna trecută, liderul chinez Xi Jinping a cerut accelerarea planurilor de construire a unei armate de clasă mondială. El a declarat că ţara sa nu va renunţa niciodată la dreptul de a folosi forţa pentru a rezolva problema Taiwanului.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO