Business Internaţional

Teama de noi incidente se extinde şi peste graniţă: Localurile din Chişinău vor fi verificate, în urma tragediei de la Club Colectiv din Bucureşti

Teama de noi incidente se extinde şi peste graniţă:...

Autor: Ioana Bojan

02.11.2015, 10:56 122

"Este clar că Europa de est arată că cele mai multe probleme le avem în locurile aglomerate, de tip nou. Cafenele, localuri. Au probleme legate de suprasolicitarea clădirilor şi reţelelor. De aceea, în perioada rece este necesar de verificat încă o dată ceea ce avem în Chişinău", a afirmat Chirtoacă, potrivit site-ului Unimedia.info.

Chirtoacă a mai atras atenţia şi asupra problemei ieşirilor de evacuare. Acesta a solicitat să fie făcute simulări, pentru ca localurile de noapte aglomerate să fie gata să facă faţă unor eventuale incendii.

De asemenea, în cadrul şedinţei Primăriei s-a cerut publicarea listei localurilor care ar reprezenta un factor de risc pentru securitatea oamenilor.

Chirtoacă a mai anunţat că Centrul Naţional de Transfuzie se află în legătură cu spitalele din Bucureşti pentru a le acorda plasmă în caz de necesitate. De asemenea, primarul general susţine că spitalul Sfânta Treime ar putea primi victime de la Bucureşti, în cazul în care spitalele din România nu vor mai putea face faţă.

Treizeci de persoane au murit, iar peste 180 au fost rănite, în urma unui incendiu declanşat vineri seară, în clubul bucureştean Colectiv, de la artificii aprinse în faţa scenei unde avea loc un concert al trupei rock Goodbye Gravity. Un total de 146 de răniţi au fost internaţi în 12 spitale din Capitală, mai mult de jumătate dintre aceştia fiind în stare gravă sau critică, iar prognosticul medicilor în cazul acestora fiind foarte rezervat.

Un număr de 137 de răniţi mai erau internaţi, duminică seară, în spitalele Capitalei, potrivit Ministerului Sănătăţii.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO