Business Internaţional

Terminatorul Arnold Schwarzenegger vrea să conducă Uniunea Europeană

Terminatorul Arnold Schwarzenegger vrea să conducă Uniunea Europeană

Autor: Vidu Vasile Valentin

20.04.2011, 12:58 59

Arnold Schwarzenegger, care a trecut, deja, cu succes de lafilme de acţiune hollywoodiene la postul de guvernator alCaliforniei, ar putea candida la preşedinţia Uniunii Europene (UE),a anunţat, marţi, presa americană, citată de AFP.

Schwarzenegger, în vârstă de 63 de ani, fost Mister Univers, deorigine austriacă, se gândeşte la viitorul său politic, iaranturajul său l-a sfătuit să revină în Europa, pentru a candida lapreşedinţia Uniunii, potrivit revistei Newsweek.

"În următorii ani, Uniunea va trebui să îşi găsească unpreşedinte de mai mare anvergură, cineva capabil să unificeEuropa", a declarat, pentru revistă, Terry Tamminen, fostul şef decabinet al lui Schwarzenegger.

"Francezii nu vor un german, germanii nu vor un italian. Voralege, mai degrabă, un european plecat în Statele Unite,resuscitând viziunea unui Washington sau a unui Jefferson, pentru oEuropă unită", a adăugat Tamminen, fără să dea în mod explicitnumele fostului guvernator american.

După două mandate la conducerea Californiei, au apărut o seriede zvonuri cu privire la viitorul politic sau cinematografic al"Governatorului".
Un lucru este sigur. El nu poate candida la preşedinţia StatelorUnite, rezervată doar persoanelor care s-au născut pe teritoriulamerican. Ideea nu i-ar displăcea nici premierului britanic, DavidCameron, care a glumit, împreună cu Schwarzenegger, asupra acestuisubiect, în cadrul unei recente vizite la Londra.

"Va fi nevoie să schimbăm Constituţia (americană), să puteţicandida (la preşedinţie). Este exact ceea ce vom face", i-ar fispus el.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO