Business Internaţional

Tranzacţie surpriză: Gigantul chinez Foxconn va achiziţiona un pachet de 50% din ZF Friedrichshafen. Germanii de la ZF sunt prezenţi în România din 2015, cu peste 5000 de angajaţi

Tranzacţie surpriză: Gigantul chinez Foxconn va...

Autor: Valeriu Dănilă

26.07.2023, 12:26 1706

Grupul german ZF, unul dintre cei mai mari furnizori de tehnologie pentru industria automobilelor, anunţă un parteneriat cu Foxconn în dezvoltarea sistemelor de şasiu, o decizie necesară pentru continuarea dezvoltarea industriei, se arată pe site-ul companiei ZF.

Foxconn va achiziţiona un pachet de 50% din ZF Chassis Modules, o unitate a ZF Group ce valoarează aproximativ 1 miliard de euro, permiţând un parteneriat care va creşte şi mai mult oportunităţile pentru ZF Chassis şi va extinde perspectivele din domeniul auto ale companiei Foxconn.

„Odată cu Foxconn am câştigat un partener important cu ajutorul căruia putem accesa noi perspective şi oportunităţi pentru ZF Chassis Modules”, a explicat CEO-ul Dr. Holger Klein.

„Sunt absolut încântat de acest parteneriat. Reţeaua globală a Foxconn, managementul lanţurilor de aprovizionare, expertiza şi know-how-ul ZF Chassis vor rezulta în creerea de valoare pentru acţionarii nostri”, a declarat CEO-ul Foxconn Young Liu.

Compania ZF este prezentă şi în România încă din anul 2015, angajând peste 5000 de oameni în cele 6 locaţii din ţară.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO