Business Internaţional

Un american îşi vinde casa cu 800 de mii de dolari, dar acceptă şi Bitcoin

Cum arată casa de 799.000 de dolari

Cum arată casa de 799.000 de dolari

Autor: Mădălina M.

20.12.2013, 13:34 1005

Un american şi-a scos casa la vânzare pentru 799.000 de dolari, dar acceptă parţial şi moneda digitală Bitcoin, scrie The Wall Street Journal.

Philipp Preuss, 42 de ani, spune că acceptă combinaţii de dolari şi bitcoini pentru casa cu patru dormitoare situată în oraşul american Southampton, New York.

“Îmi extind baza de cumpărători”, spune proprietarul, care lucrează pe piaţa de capital şi a făcut prima investiţie în bitcoin la începutul anului.

Casa, situată la mai puţin de 6,4 kilometri de strada principală a oraşului Southampton şi la 4,8 kilometri de plaja, se află în apropierea iazului Big Fresh Pond, al doilea ca mărime din insula newyorkeză Long Island şi are un doc de pescuit privat. Locuinţa a fost pusă la vânzare de agentul imobiliar Amadeus Ehrhardt, prin firma Brown Harris Stevens.

Bitcoin a fost introdusă în 2009 şi nu este susţinută de nicio bancă centrală sau guvern. Valoarea unui bitcoin a avut fluctuaţii imense în ultimele 12 luni, de la 13 dolari în ianuarie, la 1.200 de dolari la sfârşitul lunii noiembrie. La începutul lunii decembrie, Banca Centrală Chineză a avertizat instituţiile financiare că nu ar trebui să accepte depozite de la companii care utilizează Bitcoin. De asemenea, autoritatea Bancară Europeană a emis un avertisment săptămâna trecută, în care anunţa că monedele virtuale, cum ar fi Bitcoin, sunt extrem de vulnerabile în faţa activităţilor criminale şi spălării de bani, notează WSJ.

În prezent, moneda virtuală este utilizată ca metodă de plată de un număr mic de companii. În noiembrie, omul de afaceri britanic Richard Branson, deţinătorul companiei Virgin Galactic, a anunţat că va accepta plata cu bitcoini pentru turismul spaţial, costul unei călătorii în spaţiu fiind de 250.000 de dolari. De asemenea, site-ul de matrimoniale OKCupid.com, precum şi blogul reddit.com acceptă moneda virtuală.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO