Business Internaţional

Un musulman a fost împuşcat în apropiere de o moschee din Houston

Un musulman a fost împuşcat în apropiere de o moschee...

Autor: Mircea Olteanu

04.07.2016, 10:16 161

Doctorul Arslan Tajammul, un specialist în oftalmologie, a fost atacat de trei bărbaţi, fiind împuşcat de două ori în timpul incidentului.

Victima a fost supusă unei intervenţii chirurgicale şi este de aşteptat să supravieţuiască, a declarat Mustafaa Carroll, director executiv al filialei din Houston al Consiliului privind relaţiile americano-islamice (CAIR).

Poliţistul Muzaffar Siddiqi, un ofiţer de legătură cu comunitatea musulmană din Houston, a cerut publicului să nu tragă concluzii pripite, în pofida temerilor din sânul comunităţii musulmane că atacul a fost o crimă motivată de ură.

Siddiqi a mai spus că jaful ar fi putut să fie motivul atacului, adăugând că poliţia şi-a sporit prezenţa în zona din jurul moscheei.

Motivul atacului este încă neclar, dar vine la o zi după ce un alt bărbat musulman a fost bătut în apropiere de moscheea frecventată de autorul sângerosului atac terorist de la clubul de noapte din Orlando, care a ucis 49 de persoane.

Filiala din Florida a Consiliului privind relaţiile americano-islamice a comunicat că atacatorul ar fi rostit comentarii jignitoare cu conotaţie rasială, inclusiv "Voi, musulmanii, ar trebuie să plecaţi înapoi în ţara voastră".

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO