Business Internaţional

Zynga, compania care a scos fermierul din utilizatorii Facebook, vrea să se listeze

Zynga, compania care a scos fermierul din utilizatorii Facebook, vrea să se listeze

Autor: Adrian Voicu

01.12.2011, 11:03 429

Zynga, cel mai mare producător de jocuri pentru reţeaua de socializare Facebook, ar putea fi evaluată la 10 miliarde de dolari după oferta publică iniţială pe care o plănuieşte, au declarat două surse citate de Bloomberg.

Zynga speră să strângă 900 de milioane de dolari prin vânzarea de acţiuni la preţul de 8-10 dolari/titlu. Compania va vinde 10% din acţiuni, operaţiunea fiind programată pentru data de 15 decembrie.

La 10 miliarde de dolari, Zynga ar fi evaluată sub estimările făcute de companie, care considera valoarea reală a companiei este de 14,05 miliarde de dolari. Zynga ar deveni astfel a doua mare companie producătoare de jocuri din SUA, după Activision Blizzard - compania care produce jocuri precum World of Warcraft, Starcraft sau Diablo. Electronic Arts, care a cumpărat rivalul Zynga, PopCap Games, în august, are o valoare de piaţă de 7,69 miliarde de dolari.

Valoarea Zynga ar fi de 9,8 ori mai mare decât vânzările din ultimele 12 luni, comparativ cu valoarea Activision, care este de 3 ori mai mare, şi a Electronic Arts, care este de două ori mai mare.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO