Companii

Afacerile Teva ar putea ajunge la 23 mil.euro

Afacerile Teva ar putea ajunge la 23 mil.euro

Alina Luiceanu a venit la conducerea Teva in ianuarie anul trecut, dupa ce anterior a ocupat functia de director comercial in cadrul companiei GlaxoSmithKline.

14.04.2010, 23:05 226

Teva, cel mai mare jucator pe piata mondiala a medicamentelorgenerice (medicamente produse dupa ce a expirat patentul unuiprodus original), si-a stabilit pentru acest an o crestere cu40-50% a afacerilor pe piata locala si vrea sa ajunga in urmatorii2-3 ani in topul celor mai mari cinci jucatori pe piata locala degenerice prin noi lansari de medicamente.

"In prima jumatate a anului trecut am pregatit terenul: amrestructurat organizatia, am revizuit portofoliul de produse,deoarece o mare parte dintre acestea erau destul de vechi. Asta ainsemnat o scadere a afacerilor in primele sase luni, iar revenireape crestere s-a produs in iulie-august si s-a datorat lansarii deproduse noi. In a doua parte a anului am avut un avans de 40-50%,ritm pe care intentionam sa-l pastram si in 2010", spune AlinaLuiceanu directorul general al Teva Pharmaceuticals.

Luiceanu a venit la conducerea Teva in ianuarie anul trecut,dupa ce anterior a ocupat functia de director comercial in cadrulcompaniei GlaxoSmithKline, inlocuind-o in functie pe DanaStanciulescu.

Anul trecut, compania a inregistrat pe plan local afaceri de 70mil. lei (17,5 mil. euro), in crestere cu 6% fata de 2008. Inconditiile unui ritm de crestere de 40-50%, cifra de afaceri acompaniei ar putea atinge 100 mil. lei (23,8 mil. euro).

Cota de piata a Teva era la sfarsitul 2009 de 5%, ceea ce aplasat compania pe pozitia a noua in topul companiilor de genericede pe piata locala. "Scopul nostru este ca in urmatorii 2-3 ani saajungem in top cinci jucatori de pe piata de generice, in principalprin noi lansari de produse."

In portofoliul Teva Romania se afla 100 de produse, 50% dincifra de afaceri fiind generata de mai putin de zece medicamentepentru osteoporoza, scleroza multipla, imunitate si oncologie."Anul trecut am lansat 13 produse noi care au generat aproapejumatate din cresterea inregistrata in 2009, iar pentru acest anavem in vedere lansarea a cel putin zece medicamente", explicaLuiceanu care estimeaza piata locala de generice la 300 mil. euroin 2009, nivel similar cu cel din 2008. Ea este de parere ca inacest an, piata de generice compensate va creste cu 5-6%.

In Romania, Teva are 110 angajati, iar pana la sfarsitul anuluiintentioneaza sa angajeze alte zece persoane. Printre jucatorii ceimai importanti de pe piata de generice se numara Terapia Ranbaxy,Zentiva, Actavis, Sandoz sau Antibiotice.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO