Companii

Aldis şi-a vândut afacerile din agricultură către Nutricom

Aldis şi-a vândut afacerile din agricultură către Nutricom

Autor: Gabriel Razi

16.02.2012, 00:05 601

Aldis, unul dintre primii zece jucă­tori de pe piaţa locală a mezelurilor, şi-a vândut divizia de agricultură producătorului de furaje Nutricom Olteniţa.

Gheorghe Dume, director general al Avicola Călăraşi, companie parte din grupul Nutricom, a confirmat tranzacţia precizând că firma a fost cumpărată pentru 30.200 de lei (circa 7.000 euro). Dume nu a dorit să explice valoarea surprinzător de mică a tranzacţiei. Suma poate fi explicată însă prin faptul că Nutricom a preluat şi datoriile diviziei de agricultură a producătorului de mezeluri.

Divizia de agricultură a Aldis avea însă la sfârşitul anului 2010 datorii de circa 4 milioane de euro în condiţiile unei cifre de afaceri de 2 milioane de euro. Businessul era însă în creştere cu 66% faţă de anul 2009, potrivit datelor de la Ministerul Finanţelor. Divizia Aldis responsabilă de businessul agricol exploata 2.000 de hectare de teren şi deţinea circa 6.000 de oi. Numai aceste active valorează circa 2 milioane de euro, potrivit calculelor ZF.

Renunţarea la divizia de agricultură vine la mai puţin de un an de la moartea lui George Naghi, fondatorul businessului, într-un accident nautic pe Dunăre. Producătorul de mezeluri s-a confruntat cu dificultăţi şi după moartea fondatorului astfel că la începutul anului oficialii Aldis s-au văzut nevoiţi să renunţe la 191 de angajaţi, 15% din total.

Aldis, unul dintre cele mai mari businessuri începute de la zero de antreprenori români, avea la finalul anului 2010 afaceri de 72,4 milioane de euro şi 1.300 de angajaţi.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO