Companii

Americanii de la Wolseley au preluat distribuitorul de materiale de constructii Woodcote

Americanii de la Wolseley au preluat distribuitorul de materiale de constructii Woodcote

Woodcote are afaceri de 13 milioane de euro in Romania

03.11.2006, 17:34 101

Compania Wolseley, unul din cei mai importanti distribuitori de instalatii sanitare si sisteme de incalzire a achizitionat distribuitorul de materiale de constructii ceh Woodcote, care desfasoara activitati in mai multe tari din Europa Centrala si de Est, printre care si Romania.
"Wolseley isi propune o crestere agresiva si suntem foarte interesati de oportunitatile pe care le-am sesizat in estul Europei", a declarat Keith Jones, directorul pentru Europa Centrala si de Est al Wolseley.
Divizia din Romania a grupului Woodcote detine depozite in Cluj, Bucuresti, Brasov, Timisoara, Constanta, Roman si Arad, precum si o retea de magazine de distributie la nivel national. Reprezentantii companiei nu au putut fi contactati pentru informatii suplimentare pana la inchiderea editiei. Compania locala distribuie materiale de constructii pentru amenajari interioare, sisteme pentru acoperisuri, materiale de constructii pentru izolatii si materiale pentru sisteme pentru fatade.
Grupul Woodcote detine o retea de 37 de magazine in tari precum Romania, Polonia, Cehia , Slovacia, Ungaria si Croatia, dintre care 9 magazine sunt in Romania. "In ultimii 10 ani, am devenit unul dintre cei mai mari distribuitori de materiale de constructii din Europa de Est. Alaturandu-ne grupului Wolseley, avem sansa de a deveni cel mai mare distribuitor de materiale de constructii din Europa Centrala si de Est", a declarat Neville Parry, directorul general al Woodcote.
Woodcote Romania a realizat anul trecut o cifra de afaceri de 13,5 milioane de euro, in crestere cu 37% fata de anul precedent. Compania a inregistrat anul trecut o marja neta de profit de 1,5%.
Wolseley are peste 80.000 de angajati in 27 de tari din Europa si America de Nord si a raportat, la 31 iulie 2006, o cifra de afaceri de 14 mld. lire sterline (21 mld. euro) si un profit operational de aproximativ 880 mil. lire sterline (1,2 mld. euro).
Grupul a realizat in a doua jumatate a anului 17 achizitii in America de Nord si in Europa, valoarea totala a investitiilor fiind de 1,57 mld. lire sterline (2,34 mld. euro).
In ultimii ani, sectorul distributiei de materiale de constructii s-a dezvoltat puternic, mai multi investitori deschizand retele de distributie la nivel regional si national.
Ratele atractive de profit din industria constructiilor si potentialul mare de crestere al pietei de profil au fost principalii factori pe care au mizat investitorii din domeniu.
Printre cei mai puternici jucatori locali pe segmentul distributiei de materiale de constructii se numara Arabesque, Dedeman, Ambient Sibiu sau Tiger Amira.
Pe segmentul magazinelor de bricolaj, retelele Praktiker (Germania) si Bricostore (Franta) sunt in prezent cele mai dezvoltate de pe piata, insa tot mai multi jucatori straini precum Mr. Bricolaje (Franta), Hornbach (Germania) si BauMax (Austria) au anuntat investitii masive pe acest segment.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Urmează ZF Bankers Summit'24