Companii

Asociaţia Aeroporturilor din România: Traficul de pasageri din primele şase luni a depăşit nivelul din 2019 cu 5,4%, creştere susţinută de aeroporturile regionale

Asociaţia Aeroporturilor din România: Traficul de...

Autor: Miruna Diaconu

20.07.2023, 00:07 693

Circa 11,3 milioane de pasageri au tranzitat aeroporturile locale în primele şase luni ale acestui an, ceea ce înseamnă o creştere de 5,4% faţă de aceeaşi perioadă a anului 2019, anul reper pentru industria aviatică, potrivit datelor Asociaţiei Aeroporturilor din România.

Creşterea a fost susţinută de aeroporturile regionale, care au avut mai mulţi pasageri faţă de anul 2019. Aeroportul Otopeni a avut 6,7 milioane de pasageri în primul semestru al acestui an, faţă de 6,8 milioane pasageri în 2019.

Alte aeroporturi care au avut un număr mai mic de pasageri în perioada menţionaţă au fost Timişoara, Sibiu, Bacău şi Satu Mare. În rest, toate celelalte aeroporturi au înregistrat creşteri semnificative faţă de 2019. Cu toate acestea, unul iese în evidenţă şi anume aeroportul din Iaşi, care a atins pentru prima dată 1 milion de pasageri în doar şase luni, în primele şase luni ale anului 2019, aeroportul a avut puţin peste 600.000 de pasageri.

Datele pentru primele şase luni din acest an arată o depăşire a nivelului din 2019, considerat cel mai bun an pentru industria aviatică, iar dacă trendul se menţine la fel şi nu vor exista evenimente speciale în cea de-a doua parte a acestui an, 2023 ar putea fi anul cu trafic de pasageri record.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO