Companii

Au aşteptat opt ani. IKEA anunţă nouă magazine în România, câte are acum în Polonia

Stefan Vanoverbeke

Stefan Vanoverbeke

Autor: Corina Mirea

30.10.2015, 00:07 12136

IKEA, cel mai mare retailer de mobilă şi decoraţiuni din lume, care a intrat pe piaţa locală în anul 2007 cu magazinul din zona Băneasa din Capitală, are în plan deschiderea a încă opt magazine în următorii ani. Deja, suedezii deţin un teren de 14 hectare în Bucureşti, cumpărat anul acesta, unde vor construi o unitate mai mare decât  cea pe care o au în prezent în nordul Capitalei şi care va costa compania „zeci de milioane de euro“.

„România este o ţară care şi-a revenit foarte bine din criză şi care credem că va continua pe aceeaşi traiectorie. Puterea de cumpărare a crescut, există cerere. Suntem con­vinşi că un număr de nouă ma­gazine IKEA este un plan potrivit pentru piaţa locală“, a spus Stefan Vanover­beke, executivul care a preluat con­ducerea busines­sului IKEA din România, după ce fostul şef Cornel Oprişan a fost promovat la nivel global pe un proiect de cercetare.

Vanoverbeke nu a precizat care este orizontul de timp pentru care IKEA şi-a stabilit deschiderea celor nouă magazine, însă planul de extindere al reţelei de pe piaţa locală seamănă cu strategia aplicată de suedezi în Polonia. Pe piaţa poloneză există nouă magazine IKEA, dintre care două sunt amplasate în Varşovia (capitala).

IKEA România a avut în ultimul an de catalog (1 septembrie 2014 – 31 august 2015) vânzări în valoare de 424,5 milioane de lei (fără TVA), în creştere cu 12,3% faţă de anul precedent.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO