Companii

Braiconf, profit de 5% din cifra de afaceri

11.05.2005, 19:14 16

Producatorul de confectii Braiconf Braila a incheiat primul trimestru al anului cu un profit net de circa 7,2 miliarde de lei (0,2 milioane de euro). Profitul brut al societatii s-a cifrat la 8,3 miliarde de lei (230.000 de euro).

"Rezultatele obtinute in primul trimestru sunt pozitive si arata ca societatea desfasoara o activitate eficienta. Profitul este multumitor avand in vedere ca trimestrul intai nu este semnificativ pentru activitatea societatii, in aceasta perioada avand loc finalizarea programului de primavara-vara si pregatirea productiei pentru perioada urmatoare", a declarat Anica Nisioi, directorul general al Braiconf.

Cifra de afaceri realizata de Braiconf in primele trei luni ale anului s-a ridicat la 126,5 miliarde de lei (3,5 milioane de euro), veniturile totale din exploatare cifrandu-se la peste 138 de miliarde de lei (3,8 milioane de lei). In aceste conditii, profitul brut obtinut din activitatea de exploatare a fost de 10,5 miliarde de lei (290.000 de euro), fiind diminuat insa de rezultatul financiar negativ - o pierdere de 2,2 miliarde de lei (61.000 de euro).

Societatea a resimtit in aceasta perioada influenta negativa a cresterii costurilor la utilitati: energie electrica si combustibil, precum si intarirea leului fata de euro si dolar, in conditiile in care un procent important din productie merge catre export.

Principalele preocupari ale societatii in aceasta perioada au fost acoperirea capacitatilor de productie prin contracte si extinderea retelei de magazine de desfacere in marile orase.

In primele trei luni ale anului, Braiconf a deschis trei noi magazine, in Cluj-Napoca, Ploiesti si Bucuresti. Pana la sfarsitul anului societatea urmareste majorarea numarului de magazine proprii la 20, fiind vizate in principal marile orase: Brasov, Buzau, Pitesti Timisoara sau Oradea. Anul trecut societatea a incheiat cu un profit net de 1,4 milioane de euro (58,2 miliarde de lei), in scadere cu 18% comparativ cu 2003.

Cifra de afaceri a societatii a crescut insa cu circa 10%, ajungand la 12,4 milioane de euro.

Braiconf Braila este cunoscuta, in principal, pentru fabricarea camasilor barbatesti, care reprezinta circa 70% din vanzari. Aproape 90% din productia societatii este exportata in statele Uniunii Europene.

Printre clientii externi ai Braiconf se numara firme cu renume, precum Benneton (Anglia), Stefanel (Italia), Bodoni (Germania) sau Oliver Grant (Franta), societatea producand si pentru brand-uri celebre ca Valentino, Kenzo, Rochas, Gianfranco Fere, Versace Sport sau Givenchy.

Braiconf este listata in prezent pe Bursa Electronica RASDAQ, insa surse apropiate societatii spun ca aceasta pregateste listarea la Bursa de Valori.

Compania a facut deja un prim pas in aceasta directie, pregatind majorarea capitalului cu peste 1 milion de euro, prin incorporarea rezervelor constituite din profitul anilor trecuti.

Acest proiect urmeaza sa fie votat astazi in cadrul Adunarii Generale Extraordinare a actionarilor.

Ultima tranzactie cu actiuni Braiconf Braila s-a derulat la pretul de 58.500 lei/actiune. La acest pret, capitalizarea bursiera a societatii se ridica la peste 12 milioane de euro. andrei.chirileasa@zf.ro

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels


AFACERI DE LA ZERO