Companii

Camelia Sucu a angajat PwC sa o asiste la vanzarea actiunilor Mobexpert

Camelia Sucu a angajat PwC sa o asiste la vanzarea actiunilor Mobexpert

Camelia Sucu detine 40% din afacerea Mobexpert

11.07.2006, 20:01 113

Firma specializata in consultanta financiara a PricewaterhouseCoopers (PwC) Romania, filiala unuia dintre gigantii serviciilor profesionale, o va consilia pe Camelia Sucu in procesul de vanzare a actiunilor pe care le detine in cadrul grupului de firme Mobexpert, liderul industriei de mobila.
"Mobexpert este un lider al sectorului de productie si distributie de mobilier din Romania, fapt care ma face sa cred ca va exista un interes deosebit din partea investitorilor in vederea implicarii lor intr-un grup de firme care detine o cota semnificativa pe o piata in continua crestere", a declarat Camelia Sucu, care detine in acest moment un pachet de 40% din actiunile grupului Mobexpert.
Actionarul majoritar al Mobexpert este Dan Sucu, cu 60% din titluri. Dan si Camelia Sucu au hotarat sa divorteze in urma cu doi ani.
De pachetul Cameliei Sucu in Mobexpert s-au aratat interesate mai multe fonduri de investitii. O vanzare a intregului pachet detinut de catre Camelia Sucu la Mobexpert ar putea sa se situeze in jurul valorii de 50 de milioane de euro, conform estimarilor unor consultanti in sectorul de fuziuni si achizitii chestionati de ZF.
Grupul Mobexpert este o afacere fondata in 1993 si dezvoltata de Dan si Camelia Sucu. Anul trecut com-pania a inregistrat o cifra de afaceri de 150 de milioane de euro si o marja de profit in jurul a 10%. Pentru acest an, rata de crestere estimata este de 15%.
Mobexpert cuprinde in principal 11 fabrici de mobila, 5 firme de import si de logistica si compania de imobiliare Domus Mex. De cealalta parte, reteaua Mobexpert numara 3 hipermagazine in Bucuresti, un hipermagazin in Brasov si 21 de magazine in tara. Potrivit propriilor estimari, Mobexpert detine o cota de piata de 18%, in timp ce Mobexpert Office are o cota de piata de 30%
Planurile companiei pentru acest an includ deschiderea primului magazin de mari dimensiuni din afara tarii la Sofia (Bulgaria). In afara Romaniei, Mobexpert Office este prezent in Sofia (Bulgaria) si in Belgrad (Iugoslavia).
Pentru anul acesta, grupul si-a bugetat investitii de 27 de milioane de euro, printre obiectivele acestuia numarandu-se lansarea unor noi linii de mobilier, finalizarea mall-ului din Baneasa, demararea constructiei a doua noi mall-uri de amenajari interioare la Ploiesti si Constanta si deschiderea primului magazin din afara Romaniei, la Sofia.
In afara de Mobexpert, alte companii producatoare de mobila sunt Elvila, detinuta de omul de afaceri Viorel Catarama, Silvarom, Alprom si Staer. Per ansamblu, industria de mobilier din Romania a incheiat anul 2005, cu o scadere a productiei calculata in lei cu aproximativ 3%, pe fondul scaderii exporturilor cu aproape 4%. Sustinuta de importuri, piata interna a crescut cu 20% in 2005, in timp ce pentru acest an estimarile arata un avans de numai 10%.
PricewaterhouseCoopers este unul dintre cei mai mari jucatori de pe piata locala a serviciilor de consultanta pentru tranzactii si audit. In Romania, sunt active toate numele grele ale industriei internationale de profil - alaturi de PwC, KPMG, Ernst & Young si Deloitte.
Pe zona consultantei pentru tranzactii, PwC a asistat statul la vanzarea distributiei de electricitate Electrica Muntenia Sud catre italienii de la Enel. PwC va incasa in urma acestei afaceri aproximativ 12,3 milioane de euro.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels


AFACERI DE LA ZERO