Companii

Ce fac cele mai mari 5 companii din producţia de materiale de construcţii de pe piaţa locală în faţa epidemiei de coronavirus?

Horia Adrian, CEO Holcim România şi market head Emerging Europe

Horia Adrian, CEO Holcim România şi market head Emerging Europe

Autor: Alina-Elena Vasiliu

19.03.2020, 19:55 508

Cele mai mari cinci companii de pe piaţa locală după cifra de afaceri din 2018 au avut împreună un business de peste 5 mld. lei şi un număr total de aproape 4.700 de angajaţi.

Holcim, Saint-Gobain, CRH, Heidel­bergCement, prin subsidiarele lor de pe plan local, la care se adaugă grupul ro­mânesc TeraPlast îşi continuă activităţile din fabricile lor de materiale de construcţii, după ce au luat însă măsuri sporite de igienă şi protejare a angajaţilor împotriva infectării cu noul coronavirus.

Cu excepţia Saint-Gobain, care nu a răspuns solicitării ZF, celelalte companii au precizat că nu au oprit momentan producţia, că monitorizează evoluţia situaţiei şi că s-au orientat către furnizori alternativi. Pe site-ul grupului francez Saint-Gobain însă, se arată că, la fel ca în celelalte cazuri, au fost luate măsuri de protecţie şi că activitatea economică se derulează în continuare. 

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO