Companii

Cehii spun ca vor investi 7,4 mil. dolari la Tepro

11.08.2000, 00:00 12



Compania ceha Zelezarny Veseli va mari nivelul investitiilor in fabrica Tepro Iasi la 7,4 milioane de dolari, in urmatorii doi ani, potrivit unei intelegeri stabilte ieri cu reprezentanti ai Fondului proprietatii de Stat (FPS), a declarat, a declarat Zemek Zdenek, presedintele Consiliului de Administratie al societatilor Tepro si Zelezarny Veseli.

Potrivit contractului incheiat cu FPS in luna decembrie 1998, firma ceha trebuia sa investeasca la Tepro Iasi 4,9 milioane de dolari pana la sfarsitul lunii august 2000.

Zemek Zdenek afirma ca pana la sfarsitul acestei luni la Tepro se vor investi 5,9 milioane de dolari in echipamente si utilaje "mai noi decat sunt cele ale fabricii", precum si in materie prima adusa din Cehia, deoarece cea adusa din Ucraina este supusa taxarii in vama. Restul investitiilor se vor realiza in urmatorii doi ani.

"Am amanat investitiile, pentru ca a investi intr-o societate care nu este prospera inseamna a arunca banii pe fereastra", a explicat Zemek Zdenek.

Pierderile inregistrate de Tepro Iasi, la sfarsitul anului trecut, au fost de 2,5 milioane de dolari. Societatea estimeaza sa obtina, in acest an, un profit de maximum 300.000 de dolari. Zdenek a aratat ca potrivit hotararii Adunarii Generale a Actionarilor, din cei 1.450 de salariati vor ramane 900 si vor fi impartiti intr-o societate principala si in alte cateva care vor presta diverse servicii de intretinere, transport si paza pentru aceasta.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO