Companii

Consmin Petrosani mizeaza pe dinamizarea sectorului de constructii

23.09.2005, 15:28 70

Compania de constructii Consmin Petrosani a realizat in primul semestru o cifra de afaceri de 6,34 mil. lei (1,73 mil. euro), cu 19,5% mai putin decat in aceeasi perioada a lui 2004.

Pe fondul cresterii modeste inregistrate de sectorul contructiilor in primele sase luni, numai 3,3% in comparatie cu o crestere de 8,1% in aceeasi perioada a anului trecut, societatea a inregistrat o pierdere din activitatea de exploatare de circa 5.840 de lei (1.600 de euro) fata de un profit de aproape 85.000 de lei (23.000 de euro) obtinut in prima jumatate a anului 2004. "Investitiile din zona au fost foarte putine in prima parte a acestui an", a spus Doana Natalia, directorul economic al societatii.

Consmin Petrosani este una dintre cele 16 companii de constructii desemnate pentru a contribui la refacerea zonelor afectate de inundatii din Banat. "Nu am demarat inca lucrarile in Banat deoarece nu ni s-a predat nici un amplasament. Noi suntem pregatiti de trei luni, asa ca imediat ce vom fi contactati de autoritati vom demara lucrarile in zonele afectate", a precizat Doana Natalia.

Conform estimarilor conducerii, la sfarsitul anului compania va inregistra un profit net mai mare fata de anul trecut, cand Consmin a obtinut castiguri nete in valoare de doar 15.000 de lei (4.500 de euro). "Incepand cu mijlocul lunii iulie sectorul constructii s-a dinamizat. In aceste conditii ne asteptam ca la finalul acestui an sa obtinem un rezultat pozitiv din activitatea de exploatare si o crestere a cifrei de afaceri", a spus Doana Natalia.

Consmin dispune de un capital social de 5 mil. lei (1,4 mil. euro), principalul actionar fiind SIF Banat- Crisana, cu o detinere de peste 40% din titlurile Consmin, urmat de Nova Construct, cu o participatie de 39%. stelian.vezentan@zf.ro

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels


AFACERI DE LA ZERO