Companii

Consumul de alcool creşte în România când sunt alegeri - importator

Consumul de alcool creşte în România când sunt alegeri, spune un importator

Autor: Ioana David

12.11.2011, 12:18 563

"Având în vedere faptul că am urmărit periodic evoluţia vânzărilor şi am ajustat obiectivele ţinând cont de variaţiile apărute faţă de anul trecut, putem spune că rezultatele înregistrate în primele nouă luni sunt conforme cu estimările stabilite", a spus Petru Berciu, general manager al B.D.G.Import. El este şi acţionar al companiei împreună cu Ion Biriş, Ovidiu Gizdavu.

Compania, care are 53 de branduri în portofoliu, a înregistrat anul trecut o cifră de afaceri de 145,1 mil. lei (34,4 mil. euro) şi un profit net de 7,7 mil. lei (1,8 mil. euro), cu 50 de angajaţi, potrivit datelor de pe site-ul Ministerului de Finanţe. Printre brandurile din portofoliu se numără Jack Daniel's, Finlandia, Corona, Budweiser, Evian.

Anul acesta, compania a lucrat cu o singură variantă de buget, iar Petru Berciu spune că a evaluat performanţele ciclic, iar obiectivele au fost ajustate în funcţie de trendul fiecărui produs. "Procesul de bugetare pentru anul viitor nu s-a încheiat încă, ceea ce ştim sigur este faptul ca obiectivul propus este de creştere faţă de rezultatele anului 2011." În legătură cu planurile pentru 2012, Berciu adoptă o atitudine prudentă şi nu are în plan extinderea por to foliului sau a busi nessu lui, declarând însă că doreşte "consolidarea şi dez voltarea companiei din punct de vedere structural, procedural şi al sistemelor".

"Semnalele pe care le avem în acest moment ne spun faptul că cel puţin primele şase luni ale anului viitor vor fi dificile, marcate de constrângeri economice ce se vor regăsi într-o scădere a consumului. Totuşi, ţinând cont de faptul că va fi un an electoral, ne aşteptăm ca acest lucru să ofere o oarecare relaxare fiscală care să poată duce la o creştere a consumului spre sfârşitul anului 2012." Pe segmentul de import, B.D.G. concurează cu Pernod Ricard, Sollers PPD, dar şi cu alţii. De cealaltă parte, dintre producători, cele mai mari rulaje le fac Alexandrion Group, Prodal '94 şi Scandic Distilleries.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO