Companii

Curierii de la Chronos au intrat în insolvenţă la propria cerere la trei luni de la listarea pe AeRO

Andrei Marinescu, pricipalul acţionar al companiei de livrări colete Chronos Curier

Andrei Marinescu, pricipalul acţionar al companiei de livrări colete Chronos Curier

Autor: Roxana Pricop

24.09.2015, 17:42 2604

Compania de livrări colete Chronos Curier (CHR), controlată de Andrei Marinescu, a intrat în insolvenţă la propria cerere, acţiunile sale fiind suspendate de la tranzacţionare, potrivit unui anunţ făcut de companie.

Titlurile CHR au scăzut cu 8% în şedinţa de ieri, până la o cotaţie de 0,17 lei/titlu. La această cotaţie, capitalizarea bursieră a firmei este de 9 milioane de lei.

Reprezentanţii companiei nu au putut fi contactaţi pentru comentarii.

Cu afaceri de 19,7 milioane de lei în 2014, în creştere cu 40%, Chronos Curier este cea mai mare companie listată pe sistemul alternativ al bursei –AeRO, după capitalizare şi dimensiunea business-ului. Firma s-a listat pe 22 iunie.

Planul conducerii firmei este de a creşte până la afaceri de 32 milioane de lei în 2018, potrivit documentului de listare.

Intrarea firmei în insolvenţă ridică un semnal de alarmă cu privire la riscurile la care se expun investitorii de pe sistemul alternativ AeRO.  Acest sistem este menit să atragă companii de dimensiuni mici în căutare de finanţare, însă investitorii trebuie să aibă un apetit ridicat pentru risc pentru că aceste pieţe alternative nu sunt la fel de strict reglementate precum piaţa principală a bursei de la Bucureşti.

În documentul de listare, la categoria factori de risc, compania nu face nicio referire cu privire la potenţiala intrare în insolvenţă.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO