Companii

Düfa se reîntoarce pe piaţa românească şi mizează pe afaceri de 3,5 mil. euro în 2011

Düfa se reîntoarce pe piaţa românească şi mizează pe afaceri de 3,5 mil. euro în 2011

Autor: Andreea Mioara Neferu

14.04.2011, 12:33 81

Compania Düfa Tec, care a readus pe piaţă brandul de vopseleDüfa, controlat de grupul german Meffert, estimează că anul acestava consemna afaceri de 3,5 milioane de euro. "Ne-am propus săajungem pe locul doi în topul celor mai profitabile firme deprofil, până în 2015, cu o cifră de afaceri de 3,5 milioane de europână la sfârşitul anului 2011", a declarat Irinel Gheorghe,managing partner al Düfa. De asemenea, pentru anul acesta, companiaestimează o cotă de piaţă de 3-5%.

Düfa a reintrat în august anul trecut pe piaţa românească, după ceîn 2005 grupul Meffert a vândut compania Düfa România către fondulamerican de investiţii Advent International. Fondul de investiţii aavut drept de folosinţă a brandului Dufa până în luna iulie 2010 şidin această cauză a început încă din 2006 să promoveze denumireaDeutek, sub care activează în prezent fosta Düfa România.

Cel mai mare producător de lacuri şi vopsele era la nivelul anului2009 Fabryo, com¬panie deţinută de fondul de investiţii suedezOresa Ventures, urmat de Policolor, controlat de fondurile deinvestiţii Re¬construction Capital 2 şi Romanian In¬vest¬ment Fund,şi de Kober din Piatra-Neamţ, producător deţinut de Aurel şi MarianKober. Primii trei jucători deţin mai mult de jumătate din piaţatotală de lacuri şi vopsele.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO