Industria de restaurante a fost afectată încă din prima zi de actuala pandemie şi de decizia intrării în stare de urgenţă, însă măsurile anunţate de Guvern în prezent vor ajuta substanţial firmele din domeniu, crede Daniel Mischie, CEO al grupului City Grill, unul dintre cei mai puternici jucători din industria restaurantelor din România şi cea mai puternică afacere antreprenorial din domeniu.
“Industria restaurantelor a fost lovită din plin, încă din prima zi, iar ca să fac o comparaţie aş spun că a fost ca un cetăţean ce stătea pe plajă şi a venit un tsunami peste el. Am fost însă la discuţii cu Primul Ministru, cu Şeful Cancelariei şi cu mai mulţi miniştrii precum Ministrul Muncii, al Economiei şi al Finanţelor”, explică el.
Mischie spune că prima grijă a companiilor din industrie a fost pentru salariaţi, pentru ca a doua să fie supravieţuirea companiilor din sectorul restaurantelor.
“Solicitarea principală a fost ca şomajul tehnic în proporţie de 75% să fie plătit de către stat, livrat direct angajaţilor de către AJOFM-uri. În formula anunţată astăzi va fi nevoie să plătim noi pentru ca banii să fie decontaţi la 30 de zile.”