Companii

Discounterul german Lidl a investit 1 mld. lei în România în 2023, un an în care compania a frânat expansiunea

Discounterul german Lidl a investit 1 mld. lei în...

Autor: Cristina Roşca

24.05.2024, 12:00 177

Germanii au local peste 350 de magazine, dintre care anul trecut au fost deschise şapte unităţi noi, de 2-3 ori mai puţine decât în mod normal Oficialii retailerului nu au comentat această evoluţie, însă unele voci din piaţă au pus strategia pe fondul inflaţiei care a tras mult în sus costurile de deschidere Bugetul de investiţii a mers însă nu doar către deschideri, ci şi către remodelări, logistică şi achiziţii de terenuri pentru expansiune viitoare.

Discounterul german Lidl a investit 1 miliard de lei în România în 2023, un an în care compania a frânat expansiunea. Bugetul de investiţii este însă similar cu cel anunţat anterior de retailer, mai exact în ani când extinderea se derula în mod normal, cu motoarele turate.

Germanii au intrat oficial pe piaţa locală în 2011, când au preluat re­ţeaua Plus Discount cu peste 100 de unităţi. Apoi, ei au început să deschidă magazine de la zero, dez­voltându-se rapid, pentru a ajunge liderul comerţului local. Acest lucru a fost posibil prin deschiderea a 20-25 de unităţi anual. Acestei valori i se adaugă şi remodelările şi relocările, de regulă magazine preluate de la Plus Discount, care nu corespundeau standardelor Lidl.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
Urmează ZF Bankers Summit'24