Companii

Draxlmaier face componente pentru maşini hibride

23.06.2010, 23:12 56

Producătorul german de componente auto Draxlmaier a demarat unprogram de automatizare a fabricilor locale, în România urmând săfie produse elemente componente pentru automobile cu motorizărihibride. Draxlmaier livrează din fabricile din Hunedoara, SatuMare, Timişoara şi Piteşti componente pentru Audi, BMW, Mercedes şiPorsche, pentru care fabrică cablajele noii limuzine Panamera. "LaHunedoara facem deja pregătiri pentru produse care vor echipamaşini hibride VW, care nu sunt încă pe piaţă", a declaratFerdinand Zilcher, administratorul Draxlmaier România. Primafabrică Draxlmaier a fost construită în 1993 la Piteşti.

Pentru implementarea noilor tehnologii Draxlmaier a investit înultimii doi ani 24 mil. euro şi va continua în 2010 cu fondurisuplimentare de 8 mil. euro. Automatizarea fabricilor şi reducereagenerală a activităţii industriei auto au determinat şi reducereanumărului de angajaţi astfel încât în ultimii trei ani şi-aînjumătăţit efectivul, la 9.800 de oameni. În 2010 Draxlmaierestimează afaceri de 111 mil. euro, în scădere cu 7,5% faţă de2009.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels


AFACERI DE LA ZERO