Companii

Electrica mareste preturile la cumparare

06.03.2007, 18:34 10

Preturile pe care le ofera Electrica pentru noile licitatii de cumparare de energie de pe piata contractelor bilaterale gazduita de operatorul pietei de energie electrica OPCOM pornesc de la 168 de lei pe MWh si ajung pana la 172 lei pe MWh, in crestere fata de preturile oferite pana acum in cadrul licitatiilor esuate la care compania a mai participat.
Electrica va participa pe 9 si 12 martie la doua licitatii de cumparare pe OPCOM prin intermediul a noua oferte. Preturile sunt in usoara crestere fata de cele cuprinse intre 163 si 168 de lei pe MWh ofertate la celelalte licitatii.
Cantitatea de energie pe care Electrica doreste s-o cumpere este de 3,4 milioane de MWh. Desi pretul oferit de Electrica se situeaza in media ultimelor tranzactii de pe OPCOM, pretul e destul de mic avand in vedere ca preturile de atribuire au ajuns si pana la 184,5 lei pe MWh.
Electrica a reusit totusi sa achizitioneze o cantitate de energie destul de mica in comparatie cu necesitatile sale, pe 27 februarie. Vanzatorul a fost Complexul Energetic Turceni, contractul a vizat o cantitate de energie de 50.640 MWh la un pret de atribuire de 172,4 lei pe MWh pana la sfarsitul anului. Electrica se afla intr-o situatie extrem de delicata in ceea ce priveste achizitia de energie electrica, avand in vedere ca dupa martie compania nu are niciun contract de achizitie de energie si are nevoie de 700 de MW pana la sfarsitul anului.

Electricitatea se scumpeste, gazele raman la felTarifele la energia electrica furnizata populatiei ar putea fi majorate cu pana la 4% de la 1 aprilie, decizia finala urmand sa fie luata la sfarsitul saptamanii viitoare, a declarat Nicolae Opris, presedintele ANRE, citat de Mediafax. In ceea ce priveste preturile la gaze, acestea vor ramane neschimbate la 1 aprilie.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO