Energie

Administratorul judiciar al Hidroelectrica spune că toate companiile de stat ar trebui băgate în insolvenţă şi curăţate de contractele păguboase

Autor: Adrian Cojocar

13.08.2012, 14:55 405

Remus Borza, reprezentantul firmei Euro Insol, administratorul judiciar al Hidroelectrica, este de părere că implementarea managementului privat la companiile de stat nu va da rezultatele scontate şi că o soluţie mult mai bună ar fi declararea insolvenţei în vederea înlăturării contractelor păguboase.

"Toate companiile de stat ar trebui să fie băgate în insolvenţă. Managementul privatiza va găsi aceleaşi contracte păguboase pe care nu va putea să le denunţe şi chiar dacă le denunţă compania în cauză va trebui să plătească foarte multe penalităţi pentru că au fost construite în acest fel de avocaţi deştepţi. Doar administratorul judiciar le poate denunţa", a declarat Remus Borza.

Declaraţiile lui Borza vin în contextul în care legea permite societăţilor aflate în insolvenţă să rezilieze toate contractele încheiate în condiţii dezavantajoase fără nicio consecinţă pentru firma respectivă, care în mod normal ar trebui să suporte penalităţile stipulate în aceste contracte odată cu rezilierea lor.

Spre exemplu, de la intrarea în insolvenţă, Hidroelectrica a denunţat contracte în urmă cărora prin renegociere a obţinut un plus la venituri de câteva zeci de milioane de euro.

Borza crede că modelul de la Hidroelectrica ar trebui implementat şi la celelalte companii de stat cu probleme de rentabilitate.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO