Energie

De Ziua Muncii apa curge mai repede, iar eolienele se odihnesc

De Ziua Muncii apa curge mai repede, iar eolienele se...

Autor: Carol Dan

01.05.2015, 11:14 477

Producţia de electricitate la începutul Zilei Muncii este asigurat în proporţie covârşitoare de hidrocentrale, urmate la distanţă centrala nucelarelectrică din Cernavodă şi de termocentrale. Chiar dacă funcţionează cu circa o treime din capacităţi, respectiv cu 2.500 MW, hidrocentralele la nivel naţional produceau vineri, la ora 10.00, aproape 41% din electricitate. La distanţă, vin cele două reactoare nucleare ale centralei nuclearelectricedin Cernavodă, care acoperă aproape 23%, în timp ce termocentralele generează 19% din totalul energiei produse la nivel naţional, având în producţie blocuri energetice cu putere instalată de 1.200 MW.

Vremea frumoasă avantajează parcurile fotovoltaice, care produc 8,1% din total, în timp ce eolienele aproape au dispărut din peisaj, cu o ponedere de doar 0,4% din producţie. Biomasa, ca de obicei, are o felie mică din tort, cu puţin peste 1%, din cauza penuriei de unităţi aflate în funcţiune.

Capacităţile energetice aflate în producţie în toată ţara totalizează 6.231 MW, faţă de 5.959 MW în 1 mai 2014, reiese din datele prezentate de operatorul sistemului energetic naţional Transelectrica în timp real pe pagina proprie de Internet.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO