Energie

Sute de mii de clienţi ai Electrica vor avea contoare inteligente în următorii cinci ani

Sute de mii de clienţi ai Electrica vor avea contoare...

Autor: Raluca Nicolae

06.03.2019, 17:25 167

Peste 500.000 de clienţi ai Electrica vor avea contoare inteligente în următorii cinci ani, după ce compania a propus ANRE implementarea proiectului pentru 15% din cei 3,7 milioane de consumatori, în următorii cinci ani, a declarat, miercuri, Livioara Şujdea, directorul executiv distribuţie.

Avizul ANRE este necesar pentru că investiţia se va regăsi în tarifele de distribuţie suportate de consumatori.

"Există o legislaţie secundară actualizată pentru dezvoltarea la scară largă a sistemelor de contorizare inteligentă, care a apărut în toamna anului precedent. Toţi operatorii de distribuţie am avut obligaţia să trimitem la ANRE până la mijlocul lunii ianuarie a acestui an propunerile de planuri pentru implementarea sistemelor inteligente de contorizare pe următorii 10 ani", a spus directoarea.

Electrica a desfăşurat o serie de proiecte-pilot şi a instalat contoare inteligente la 3% dintre utilizatori.

Iniţial, în legislaţie exista obligativitatea ca 80% dintre consumatori să aibă contoare inteligente până în anul 2020, însă ANRE a propus anul trecut modificarea acestei prevederi, pentru că prevederea nu putea fi respectată.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels


AFACERI DE LA ZERO