Companii

Englezii nu mai joaca la Loto

29.11.2001, 00:00 14



Operatorul loteriei nationale britanice Camelot a anuntat o scadere a profiturilor in primul semestru al acestui an fiscal, motivatia oficiala fiind scaderea vanzarilor de bilete de loterie, comenteaza BBC.

Profiturile brute ale companiei au fost in prima jumatate a acestui an fiscal de 22,9 milioane lire sterline, in scadere cu 27,3% fata de perioada similara a anului trecut.

Vanzarile totale au scazut in perioada respectiva cu 5,4% pana la 2,4 miliarde de lire sterline, mai ales datorita scaderii cu 6,9% a vanzarilor de tichete de loterie,la 2,1 miliarde lire sterline.

In luna ianuarie a acestui an va expira licenta pe care o detine grupul Camelot, taxele platite pana acum de companie fiind de aproximativ 11 miliarde de lire sterline.

Presedintele grupului Camelot, Sir George Russell, a precizat ca grupul sau va incerca sa achizitioneze o a doua licenta, desi afacerile sale isi revin destul de greu dupa perioada care se va incheia in luna ianuarie 2002.

"Scaderea profiturilor noastre relecta de fapt scaderea geeralizata a vanzarilor de bilete de loterie in toata tara" a precizat un purtator de cuvant al companiei.

"Nu stim inca daca vom avea o a doua licenta; recrutarile de personal au fost puse in asteptare si nu putem lansa noi jocuri atata timp cat se manifesta aceasta incertitudine" a adaugat acesta.

Cu toate acestea oficialii estimeaza ca vanzarile comapniei vor creste pe masura cresterii vanzarilor de bilete de loterie in general.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels


AFACERI DE LA ZERO