Companii

Expur a demarat productia de biodiesel la Slobozia

25.06.2009, 16:21 493

Expur Urziceni, unul dintre principalii producatori de ulei vegetal de pe plan local, a inceput sa produca biodiesel in fabrica de la Slobozia si estimeaza atingerea capacitatii maxime de productie in scurt timp.

"Am pornit fabrica de biodiesel si facem probe de aproximativ o luna. Fabrica are o capacitate de productie de 100.000 de tone de biodiesel pe an. Deja am incheiat contracte pentru inceperea comercializarii", a declarat Peter Tagge, directorul de proiecte al Expur.
Tagge nu a dezvaluit numele clientilor carora le va furniza biodiesel si nici perioada pe care contractele au fost incheiate. Printre principalii clienti se numara insa companiile locale producatoare de combustibil, flotele de transport public aflate in subordinea municipalitatilor, operatorii de flote de camioane si alti agenti economici ce activeaza in acest domeniu, potrivit reprezentantilor companiei.
Constructia fabricii de biodisel a inceput in 2006, producatorul de ulei anuntand la acel moment ca intentioneaza sa investeasca 20 de milioane de euro in noua capacitate de productie. Fondurile urma a fi asigurate din surse proprii si credite bancare, iar pierderea acoperita din profitul contabil al anilor urmatori, potrivit informatiilor aparute la acea vreme in Monitorul Oficial. Reprezentantii companiei nu au dorit sa dezvaluie care a fost suma totala investita in ultimii trei ani in constructia fabricii de biodiesel din Slobozia. "Noi speram ca toata productia pe care o vom realiza la Slobozia sa fie vanduta in Romania", a adaugat reprezentantul Expur, companie care produce ulei vegetal atat pentru piata locala, cat si pentru export.
Expur, companie detinuta de fondul de investitii Quispel Investments din Olanda, produce in prezent ulei de floarea-soarelui sub brandurile Ulcom si Marisol, ulei de rapita si biodiesel.
Potrivit reprezentantilor Agentiei Judetene pentru Ocuparea Fortei de Munca din Ialomita, Expur anuntase ca intentioneaza sa disponibilizeze la inceputul lunii iunie a acestui an 107 angajati din cadrul fabricii de ulei de soia din Urziceni. Managerul Expur nu a dezvaluit rezultatele inregistrate de companie la finalul anului 2008, insa potrivit Ministerului Finantelor, Expur Urziceni a rulat in 2007 afaceri de 109 mil. euro cu 606 angajati.
 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO