Companii

FMI: Vor fi vândute pachete semnificative din companiile energetice. Managementul va fi privat

FMI: Statul va vinde lunile viitoare pachete semnficiative la Hidroelectrica şi Nuclearelectrica

Autor: Iulian Anghel

09.05.2011, 10:57 1279

Şeful misiunii FMI la Bucureşti,Jeffry Franks, a anunţat într-o conferinţă de presă organizată înaceastă dimineaţă la BNR că a convenit cu autorităţile române ca,din companiile energetice să fie vândute pachete semnificative deacţiuni, în vreme ce pentru marile companii de stat managementul arurma să fie unul privat, selecţia urmând să se facă la nivelinternaţional. Printre companiile vizate şi citate ca atare deFranks se numără Hidroelectrica, Nuclearelectrica, Romgaz, şiTrangaz.

"Ne concentrăm pe sectorul energetic şi transporturi care suntesenţiale pentru creşterea economică. În lunile următoareautorităţile vor demara vânzarea unor pachete semnificative încompanii energetice de stat: Hidroelectrica, Nuclearelectrica,Romgaz, Trangaz şi altele".

Franks a mai apreciat că există companii care sunt ineficientesau insuficient capitalizate şi care nu fac faţă în economie, drepturmare trebuie restructurate. Restructurarea va privi cu precăderecompaniile energetice şi cele din transporturi.

"Este necesar ca acestea să fie restructurate împreună cucapitalizarea şi experienţa din sectorul privat (management privat- n.n.). Împreună cu Guvernul vom restructura companiile dindomeniul căilor ferate şi vom aduce capital privat", a spusFranks.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO