Eveniment

Selectarea managementului privat la companiile de stat a început

Autor: Carol Dan - Mediafax

27.04.2011, 23:51 220

Ministerul Economiei va numi mana­gement privat în principal lacom­paniile pe pierderi, a declarat ministrul Ion Ariton.

"Procesul selectării managementului privat este în analiză. Suntvizate în principal companiile pe piederi", a afirmat Ariton, fărăsă prezinte alte detalii.

Ministerul Economiei a anunţat pe 17 aprilie că va începe înaceastă lună procedurile pentru privatizarea manage­mentului la unsfert din cele circa 50 de societăţi la care deţine pachetemajoritare de acţiuni. La acea dată instituţia a comunicat că vapublica în câteva zile anunţul de licitaţie pentru privatizareamanagementului la unele companii din subordinea sa.

Printre companiile aflate în portofoliul Ministerului Economieicare înregistrează pierderi se numără Petrotrans Ploieşti, aflatăîn insolvenţă, Termoelectrica, Olt­chim, Compania Naţio­nală aHuilei, Societatea Naţională a Lignitului Oltenia, SocietateaNaţională a Cărbunelui, Avi­oane Craiova sau Regia Autonomă deActivităţi Nucleare.

Alte societăţi la care Ministerul Econo­miei deţine controlulsunt Hidroelectrica, Electrica, Transelectrica, Nuclear­electrica,complexurile energetice Rovinari, Turceni şi Craiova, Romgaz,Transgaz, Oil Ter­minal, Conpet, Minvest Deva.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO