Companii

Frosys are energie pentru a creste din tablouri electrice

19.01.2006, 20:25 81

Conducerea companiei clujene Frosys, partener autorizat al concernului german Siemens in domeniul actionarilor electrice si al automatizarilor industriale, estimeaza pentru anul in curs atingerea unei cifre de afaceri de peste 7 mil. euro, in crestere cu aproximativ 30% fata de anul trecut, cand cifra de afaceri a companiei a fost de 6 mil. euro.

"In 2005 am crescut cu 28% fata de 2004, iar estimarile pentru acest an se inscriu in acelasi trend. In termeni de profit putem spune ca acesta a crescut progresiv cu cifra de afaceri", a declarat pentru ZF Transilvania Radu Ciorba, director general al Frosys.

Oficialul Frosys a adaugat ca estimarile pentru 2006 se bazeaza pe contractele deja incheiate de companie, precum si pe trendul ascendent pe care il inregistreaza investitiile externe in sectorul industrial si dezvoltarea sectorului constructiilor. Anul trecut, compania a inceput colaborarea cu nemtii de la SSB-Antriebstechnik GmbH&Co. KG pentru executia de tablouri electrice destinate centralelor electrice eoliene. In cursul acestui an, Frosys va executa tablouri electrice pentru aproximativ 300 de centrale electrice eoliene. In 2005, Frosys a finalizat un contract in valoare de 750.000 de euro cu firma germana Grenzebach BSH GmbH pentru o fabrica de placi de gips carton in India.

"In cursul anului trecut, am instalat o linie de montaj la Dacia Pitesti si am pus in functiune o instalatie de automatizare in Rusia. Intentionam sa extindem colaborarile si contractele Frosys in strainatate. In 2006, vom reinvesti o parte a profitului pentru relocarea sediului firmei in noul parc industrial din Cluj", a adaugat Ciorba.

In ultima parte a anului 2004, in colaborare cu parteneri din Cehia, Frosys a infiintat firma Electroglobal, care a preluat activitatea de comercializare a aparatajului electric de la Frosys si a dezvoltat gama de produse cu cabluri si accesorii de montaj. "Electroglobal este o companie profilata exclusiv pe partea de vanzare de materiale electrice, in timp ce Frosys se concentreaza acum pe proiectare, asamblare tablouri electrice, montaj, furnizare, service si consultanta pentru echipamente de actionari electrice si automatizari industriale", explica Radu Ciorba - director general Frosys si, totodata, unul dintre cei patru actionari ai firmei Electroglobal.

Cifra de afaceri a Electroglobal a fost de peste 2 mil. euro, in 2005, iar pentru anul in curs, este estimata dublarea acesteia pana la 4 mil. euro. Ciorba a mai adaugat ca in 2006, Electroglobal se va extinde in teritoriu, deschizand patru filiale la Bucuresti, Sibiu, Bacau si Craiova.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO