Companii

Golden Tulip aduce primul sau brand hotelier de cinci stele pana in 2010

06.11.2007, 18:27 22

Reteaua de hoteluri Golden Tulip, care detine cinci unitati pe piata locala, clasificate la trei sau patru stele mizeaza in acest an pe afaceri de circa 20 de milioane de euro, cu aproximativ 17-18% mai mari fata de anul trecut. Patru dintre cele cinci hoteluri afiliate la Golden Tulip se afla in Capitala, o singura locatie aflandu-se la Cluj.
Golden Tulip se va extinde in urmatorii ani pe piata din provincie atat cu hoteluri de patru, cat si de trei stele, printre cele mai importante proiecte fiind insa aducerea in Romania a brand-ului de cinci stele Royal Tulip.
"Royal Tulip este un brand de hotel de cinci stele si va fi prezent in Romania cel mai probabil in trei ani", a spus Paul Marasoiu, director regional pentru Romania, Bulgaria si Moldova al Golden Tulip Hotels, Inns & Resorts. Cam in aceeasi perioada, Golden Tulip vizeaza intrarea pe piata cu contracte de management, cele cinci hoteluri afiliate in momentul de fata lantului fiind in sistem de franciza.
"In prezent, componenta de management se extinde in vestul Europei, dar apoi printre primele piete vizate va fi Romania", a explicat Marasoiu.
Extinderea Golden Tulip in perioada urmatoare va implica un buget estimativ de investitii de circa 220-230 de milioane de euro, potrivit reprezentantului companiei. Printre orasele vizate se numara in continuare Bucurestiul, dar si orase din provincie, precum Timisoara, Cluj, Sibiu sau Constanta.
"In Cluj avem doua proiecte pentru 2008, un Golden Tulip si un Tulip Inn, iar in prezent evaluam si doua resort-uri, unul care va fi dezvoltat in statiunea Mamaia si unul la Bran Moeciu", a spus Marasoiu.
Potrivit acestuia, lantul hotelier mai are in vedere un hotel de cinci stele in Valea Prahovei, insa acest proiect este deocamdata in stadiul de asteptare. Golden Tulip are in vedere si dezvoltarea lantului pe segmentul de trei stele, printre cele mai importante locatii vizate in urmatorii trei ani fiind Oradea, Satu Mare sau Baia Mare.
In luna iulie a acestui an hotelul Sky Gate din reteaua Golden Tulip a fost vandut de actionarul majoritar, fondul de investitii RAEF, catre compania austriaca de dezvoltare imobiliara Warimpex intr-o tranzactie estimata de reprezentantii de pe piata la circa 16 milioane de euro.
Totodata, in luna aprilie a acestui an, hotelul Golden Tulip din Piata Victoriei a fost vandut intr-o tranzactie de 12 milioane de euro unei companii cu investitii pe piata imobiliara din Europa Centrala, Atlas Estates International.
Hotelul de trei stele era detinut de BNB Victoria Tower, care este controlata de un grup de investitori israelieni. In afara de aceste doua hoteluri reteaua Golden Tulip mai numara si hotelurile Bucuresti Golden Tulip Times si Tulip Inn, ambele in Capitala.
Marasoiu spune insa ca in urmatoarea perioada nu vom mai asista la tranzactii, reprezentantii Golden Tulip concentrandu-se asupra dezvoltarii de noi proiecte.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO