Companii

Hachette isi extinde reteaua de distributie de presa

02.02.2005, 00:00 108

MMP Romania, subsidiara grupului francez de distributie de presa Hachette Distribution Services (HDS), a deschis al treilea magazin Relay, in cadrul Aeroportului International Timisoara.
Magazinul este al treilea operat de retea sub brandul Relay, dupa cele doua inaugurate in cadrul Aeroportului International Henry Coanda si Garii de Nord, si al nouasprezecelea in intreaga tara, impreuna cu brandul Inmedio.
Compania a planificat deschiderea altor doua magazine in Timisoara, pentru luna septembrie, targetul pana la finele lui 2005 fiind de 25 de noi puncte de vanzare.
Reprezentantii firmei estimeaza ca pana in 2008 reteaua MMP-HDS va ajunge la 80 de magazine, prin cele doua branduri internationale Relay (pentru ariile de calatorie) si Inmedio (pentru shoping center-uri).
Atat Relay cat si Inmedio cuprind o zona de trecere, pentru cumparatorii grabiti care nu vor decat un pachet de tigari sau ziare si o zona de "descoperire," pentru cei mai putini grabiti, care vor sa cumpere o carte. Compania a adus in Romania un concept prezent de cativa ani in tarile occidentale: intr-un spatiu unic, alaturi de publicatiile romanesti si internationale, clientii pot cumpara carti din diferite domenii, tabac si accesorii sau dulciuri.
Inmedio este un brand nou, care vine in completarea celui vechi, adaptat la galerii comerciale si centre de tip mall. Acest tip de magazine are o suprafata cuprinsa intre 40 si 70 de metri patrati.
Compania mai are magazine pentru vanzarea presei straine la hotelurile Marriott, Sofitel- World Trade Center, Hilton, Intercontinental si Crowne Plaza, la Opera Business Center si la Bega Mall din Timisoara.
Investitia initiala intr-un astfel de magazin este estimata de reprezentantii companiei la aproximativ 50.000 de euro, planul de investitii initial anuntat de HDS pentru piata romaneasca fiind de aproximativ 4 milioane de euro.
HDS are peste 3.600 de magazine in intreaga lume, din care 1.100 functioneaza sub numele Relay, in aeroporturi, statii de tren si metrou. HDS este membra a grupului francez Lagardere, care a avut vanzari totale de 4,8 miliarde de euro la nivel global, in 2003, avand un numar de 13.000 de angajati.
alexandru.cerchez@zf.ro

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels


AFACERI DE LA ZERO