Companii

Impact a strans de la actionari 4,3 mil. euro

11.07.2005, 19:22 26

Actiunile noi oferite actionarilor de compania de constructii si dezvoltare imobiliara Impact Bucuresti au fost subscrise in proportie de 96,46%, cel mai mare grad de subscriere inregistrat de companie la o majorare de capital prin emisiunea de actiuni noi.

Actiunile au fost oferite la un pret de 0,195 lei noi/actiune, aproximativ jumatate din cotatia de pe Bursa. Actionarii au avut dreptul sa subscrie o actiune noua pentru fiecare sapte titluri detinute. In urma majorarii Impact a incasat de la actionari 4,3 milioane de euro. Cele aproape trei milioane de actiuni care nu au fost subscrise vor fi anulate. Pe de alta parte Impact a mai emis 143 mili-oane de actiuni cu valoarea nominala de 0,1 lei noi/actiune, distribuite cu titlu gratuit actionarilor. Majorarea s-a realizat prin includerea in capitalul social a primelor de emisiune incasate de companie din majorarile anterioare prin aport de numerar.

In urma celor doua majorari capitalul social Impact a crescut cu 21 milioane de lei (5,8 milioane de euro), pana la 79,6 milioane de lei (22,2 milioane de euro).

Cursul actiunilor Impact a inregistrat in ultimele saptamani o tendinta descendenta pe piata, scaderile fiind puse in parte de brokeri pe seama actionarilor care vand actiunile din portofoliu pentru a le rascumpara mai ieftin in majorarea de capital. Ultima cotatie de la Bursa de Valori a Impact a fost de 0,382 lei noi/actiune. Capitalizarea bursiera a companiei se ridica la 85 milioane de euro.

Impact a incheiat primul trimestru cu un profit net de 2,25 milioane de lei (0,6 milioane de euro), in scadere in lei cu 11% fata de perioada similara a anului trecut.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO