Companii

În piaţa farma mai e loc de creştere: Teva anunţă dublarea cifrei de afaceri

Autor: Ioana David

03.11.2010, 23:38 49

Teva, cel mai mare jucător de pe piaţa mondială a medicamentelorgenerice, a înregistrat în trimestrul trei al acestui an în Româniadublarea cifrei de afaceri comparativ cu perioada similară din2009, evoluţie generată de lansările de noi produse.

Compania nu a precizat nivelul vânzărilor realizate în acestinterval. Conform unor informaţii anterioare, anul trecut Teva aînregistrat pe plan local afaceri de 70 mil. lei (17,5 mil. euro),în creştere cu 6% faţă de 2008. Pentru 2010 Teva vizează o creşterede 40-50%.

Deşi pe plan internaţional compania este cel mai mare jucător dinpiaţa medicamentelor generice, în România abia acum începeofensiva, după ce în 2009 a lansat 13 produse, iar pentru 2010 şi-apropus să aducă minimum 10 medicamente noi.

Teva are în portofoliu atât produse inovative, cât şi generice, darcea mai bună evoluţie în trimestrul trei au avut-ogenericele.
Potrivit companiei, la nivelul întregii pieţe medicamentelegenerice au înregistrat un ritm de creştere superior celororiginale, pe fondul noilor norme care încurajează consumul deastfel de produse. "Este o dinamică vizibilă în toate ţările UE", aspus Alina Luiceanu, country manager al Teva PharmaceuticalsRomânia.

În România, Teva deţine o cotă de piaţă de 3% şi se clasează pelocul al zecelea pe piaţa produselor generice, conform datelorcomunicate.
Anul trecut, piaţa totală de medicamente s-a ridicat la 8,1 mld.lei (1,9 mld. euro), potrivit datelor companiei de cercetare şistudii de piaţă Cegedim România. Valoarea reprezintă ieşire demedicamente din farmacii, dar calculate la preţul distribuitorilor.Cegedim preconizează pentru acest an un avans de 5,6% alpieţei.
Pe piaţa importului/producţiei de medicamente cei mai mari jucătorisunt Sanofi-Aventis, Roche, GlaxoSmithKline, Pfizer, Novartis,Servier, Terapia Ranbaxy, Antibiotice, Actavis, LaborMed.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO