Companii

Jérôme Olive, la final de mandat la Dacia: Am plâns când am venit, acum plâng că plec

Jérôme Olive, la final de mandat la Dacia: Am plâns...

Autor: Mădălina Dediu Panaete

17.12.2013, 21:05 3691

Jérôme Olive, cel care-i predă la finalul acestei luni „ştafeta“ Dacia unui alt executiv francez, Nicolas Maure, spune că pleacă trist de la conducerea companiei pe care a lăsat-o cu afaceri de 2,9 miliarde de euro şi pe prima poziţie în topul exportatorilor din România.

„Venind nu ştiam exact la ce să mă aştept deşi România este o ţară mare, o ţară importantă din Uniunea Europeană, dar o ţară la celălalt capăt al Europei comparativ cu Franţa. Acum după patru ani în care s-au strâns amintiri profe­sionale şi personale aici, pot spune că plec trist şi emo­ţio­nat“, a declarat Jérôme Olive la ultima conferinţă în calitate de director general al Automobile Dacia. El a fost promovat în funcţia de director industrial al Renault pentru regiunea Europa, având de această dată în subordine uzinele vest-europene ale grupului francez.

În cei patru ani în care Jérôme Olive a condus operaţiunile celui mai mare exportator român, Dacia a produs la Mioveni 1,31 milioane de maşini, iar nivelul cel mai ridicat al producţiei s-a înregistrat în 2011. Atunci s-a atins un nivel record de 341.000 de unităţi produse.

Articol publicat în ediţia tipărită a Ziarului Financiar din data de 18.12.2013

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Urmează ZF Bankers Summit'24