Companii

La Caixa finanţează cu 10,5 mil. euro proiectul Laguna Residence din Bucureşti, dezvoltat de Gea 21

Autor: Mediafax

19.10.2010, 23:38 74

Banca spaniolă La Caixa Barcelona a acordat, prin intermediulsucursalei din România, un credit de 10,5 milioane de euro grupuluispaniol Gea 21 pentru dezvoltarea complexului Laguna Residence dinapropierea Lacului Tei din Bucureşti, care va cuprinde 500 delocuinţe.

Contractul de finanţare a fost semnat în data de 14 octombrie 2010între Caja de Ahorros y Pensiones de Barcelona "La Caixa" şi GeaInternational Development, parte a grupul spaniol Gea 21, audeclarat reprezentanţii companiei. Gea 21 a anunţat încă din lunaaugust obţinerea finanţării, fără să indice însă numelebăncii.

"O bancă spaniolă a aprobat cererea de finanţare pentru ansamblulrezidenţial de pe malul Lacului Tei, Laguna Residence, proiectdezvoltat de către Gea Internaţional Development, sucursala dinRomânia a grupului spaniol Gea 21. Semnarea contractului definanţare bancară este prevăzută a avea loc la începutul luniiseptembrie", menţiona la acea vreme dezvoltatorul. ReprezentanţiiGea 21 au arătat atunci că finanţarea obţinută garantează că primafază a ansamblului rezidenţial - cinci blocuri totalizând 140 deapartamente - va fi finalizată la termenul stabilit, respectivsfârşitul anului 2010 sau începutul anului 2011. Pe de altă parte,aceştia au precizat că aportul de capital din partea acţionarilordezvoltatorului depăşea la acea dată 30 de milioane de euro.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO