Companii

Nicolae Movileanu, complexul hotelier Mera Resort din Venus: Dobânzile sunt mari, nu am început construcţia la parcul de distracţii din Neptun, am defazat proiectul. Aşteptăm să se aşeze piaţa

Complexul hotelier Mera Resort din Venus, controlat de familia Movileanu, a operat la un grad mediu de ocupare de 85% în sezonul de vară de anul trecut.

Complexul hotelier Mera Resort din Venus, controlat de familia Movileanu, a operat la un grad mediu de ocupare de 85% în sezonul de vară de anul trecut.

Autor: Mirabela Tiron

10.07.2023, 17:30 3029

♦ Am avut discuţii cu mai multe bănci pentru acest proiect ♦ Familia Movileanu controlează complexul hotelier Mera Resort  şi 50 de vile în Venus, hotelul Mera Brise Mangalia şi Mera Onix în Cap Aurora.

Nicolae Movileanu, pro­prie­tarul complexului hotelier Mera Resort din Venus şi unul din cei mai mari investitori de pe litoralul românesc, spune că aşteaptă să se aşeze piaţa şi să scadă dobânzile înainte de-a demara construcţia parcului de distracţii din Neptun, ce presupune o investiţie de circa 60 de milioane de euro.

Iniţial acest parc de distracţii, ce va include un aquapark, parc tematic, cu multe alte activităţi, avea ca termen de finalizare anul 2024.

„Am defazat proiectul pentru că dobânzile sunt mari, aşteptăm să îşi revină piaţa, nu este momentul pentru o investiţie ca aceasta. Avem discuţii cu băncile dar nu s-a concretizat nimic până acum“, a spus pentru ZF Nicolae Movileanu, unul din cei mai mari şi discreţi investitori de pe litoralul românesc.

În 2021, el a finalizat construcţia a 25 de viluţe la Venus, o investiţie de 6 milioane de euro, printr-un credit bancar. El afirma atunci că are puţine credite în lei, cele mai multe sunt credite în euro şi că expunerea a fost mai mică.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO