Companii

Oferte pentru ultima reduta de stat din confectii

18.08.2004, 00:00 31

Autoritatea pentru Valorificarea Activelor Statului se pregateste sa incheie privatizarea in domeniul productiei de imbracaminte in conditiile in care a primit trei oferte pentru ultimul producator la care mai detine actiuni - Confectia SA din Ramnicu Sarat.
Pentru preluarea pachetului majoritar de actiuni al societatii au depus oferte Gigi Becali, patronul echipei de fotbal Steaua Bucuresti, impreuna cu  Gheorghe Nicolae, fostul director al companiei din Ramnicu Sarat, societatea Sorste din Focsani, unul dintre principalii jucatori pe piata confectiilor din Romania, si o alta persoana fizica, Marian Zane.
Confectia are un capital social de 5,2 miliarde de lei, impartit in 211.047 actiuni. Societatea produce imbracaminte pentru femei si barbati, dar si uniforme militare (costume ceremonie, costume pentru elevi scoli militare sau combinezoane). De altfel, Confectia are o indelungata traditie in domeniul militar.  Societatea a facut parte din structura Regiei Autonome - "Grupul Industrial al Armatei"  Bucuresti din cadrul Ministerului Apararii Nationale, din care s-a desprins  in 1997.
Confectia Ramnicu Sarat a fost lansata la privatizare prin metoda negocierii pe baza de oferte finale, imbunatatite si irevocabile. "Desi situatia economica si financiara a Confectia nu este favorabila, societatea are piata de desfacere si o traditie solida in domeniul sau de activitate, astfel ca, printr-o infuzie de capital si un management profesionist, isi poate redobandi rolul de actor semnificativ pe piata romaneasca de confectii", spune AVAS.
"Cred ca eu o sa castig licitatia pentru fabrica de confectii. Este greu sa castige altcineva in fata mea si nu-mi place sa pierd", a spus Becali, citat de Mediafax. El a precizat ca unul dintre avantajele ofertei sale este alocarea intr-un timp scurt a fondurilor pentru investitii in modernizarea societatii. Becali s-a "aliat" cu fostul director al companiei Confectia pentru a putea indeplini conditia pusa de AVAS: experienta de minim cinci ani in domeniul productiei de imbracaminte.
Omul de afaceri a mentionat ca intentioneaza sa participe si la alte privatizari, insa nu a dorit sa precizeze societatile vizate. Becali a mai cumparat in primavara si fabrica de armament de la Dragasani, impreuna cu Asociatia Salariatilor.
Contactati de ZF, reprezentantii Sorste nu au dorit sa comenteze participarea la licitatia organizata pentru vanzarea Confectia. Sorste este una dintre cele mai mari companii care activeaza pe piata romaneasca a confectiilor, toata productia pe care o realizeaza fiind destinata unor  clienti precum Mark&Spencer, H&M, Levi Strauss, Max Mara sau catre casele de moda Kenzo si Lacroix. miruna.lebedencu@zf.ro

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels


AFACERI DE LA ZERO