Companii

Olandezii de la ING investesc in imobiliare cand altii ezita

14.04.2008, 19:25 17

ING Real Estate Development (ING RED), divizia de dezvoltare imobiliara a grupului olandez ING - un gigant al pietelor de real estate, vizeaza investitii de cel putin 600 mil. euro in Romania, considerand ca socul financiar provocat de criza ipotecarelor are efecte pozitive pentru investitorii mari, in special prin iesirea speculatorilor si mutarea lor mai la est.
"Piata locala avea nevoie de criza creditelor pentru ca investitorii sa-si dea seama ca 'sky is not the limit' (limita nu este cerul - n.r.) in imobiliare", a declarat pentru ZF Siep Hoeksma, country manager ING RED.
Managerul, care a activat pana in luna noiembrie a anului trecut la biroul din Londra al companiei, apreciaza ca firma pe care o conduce a intrat pe piata la timpul potrivit si isi propune ca macar 5% din bugetul consolidat de 12 mld. euro al ING RED (cira 600 mil. euro) sa fie investit in Romania.
Portofoliul ar urma sa fie compus din spatii rezidentiale in proportie de aproximativ 40%, retail 40%, restul urmand a fi impartit intre dezvoltari logistice si de birouri, in functie de oportunitatile pietei.
"Ne uitam mai mult in afara Bucurestiului decat in Capitala, deoarece in provincie este mai mult realism. Sunt doua proiecte in afara Bucurestiului care ar putea fi incepute in acest an, unul comercial si unul rezidential care va cuprinde si spatii de retail, care implica o investitie cumulata de 60 de milioane de euro", a precizat managerul ING RED.
Hoeksma a vazut in cele cinci luni de cand este in Romania peste 50 de terenuri, dintre care 12 se afla in Bucuresti si spune ca primeste cu regularitate oferte de portofolii de la investitorii interesati sa iasa din piata.
Compania este interesata si de parteneriate cu companii prezente deja pe piata locala.
Grupul olandez ING este prezent pe piata locala si prin divizia de investitii, care a facut anul trecut prima achizitie in Romania, preluand galeria comerciala a proiectului Felicia Shopping Center din Iasi, pentru 40 mil. euro. ING Real Estate este un grup implicat in dezvoltarea, finantarea si managementul investitiilor imobiliare in 21 de tari, cu un portofoliu cumulat de peste 100 de miliarde de euro, fiind unul dintre cei mai mari investitori la nivel mondial.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO