Companii

Petrom a investit 125 mil. euro în depozite de carburanţi şi mai are un proiect „pe conductă“

Petrom a investit 125 mil. euro în depozite de...

Autor: Roxana Petrescu

18.12.2015, 00:00 506

Petrom, cea mai mare companie petrolieră locală, a finalizat o investiţie de 18 milioane de euro pentru modernizarea unui depozit de produse petroliere din Cluj, în ultimii şase ani compania alocând pentru această direcţie un buget total de 125 de milioane de euro. Scopul acestor investiţii este reducerea costurilor.

„Cu trei terminale nou construite la Jilava, Brazi şi Işalniţa şi încă două modernizate la Bacău şi Cluj suntem foarte aproape de atingerea ţintei propuse în cadrul strategiei noastre 3+3 de modernizare a depozitelor de produse petroliere cu scopul de a sprijini pe deplin reţeaua de distribuţie a grupului.

Investiţiile de până acum pentru construcţia şi modernizarea a cinci depozite s-au ridicat la circa 125 de milioane de euro în ultimii şase ani. Depozitul de la Cluj ne va ajuta să creştem eficienţa operaţiunilor noastre în paralel cu reducerea costurilor operaţionale“, spune Neil Anthony Morgan, membru al directoratului Petrom, responsabil pentru activitatea de Downstream Oil (rafinare şi marketing - n.red.). 

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO