Companii

Petrom şi ExxonMobil dau drumul la cea mai mare radiografie făcută vreodată în adâncurile Mării Negre

Petrom şi ExxonMobil dau drumul la cea mai mare...

Autor: Roxana Petrescu

05.12.2012, 17:36 1354

Petrom, cea mai mare companie din România, alături de ExxonMobil, au demarat cea mai mare campanie de achiziţie seismică 3D din Marea Neagră pe o suprafaţă de 6.000 de kilometri pătraţi în zona de mare adâncime a blocului Neptun. Prin intermediul acestor lucrări se va realiza practic un fel de radiografie tridimensională a adâncurilor Mării Negre în scopul identificării unor posibile rezerve de hidrocarburi. Pasul făcut de cele două companii vine după ce la începutul acestui an, după prima sondă de explorare făcută vreodată la mari adâncimi în Marea Neagră, Domino-1, a fost identificată o acumulare de gaze de 84 de miliarde de metri cubi a cărei valoare de piaţă s-ar putea ridica la 17 miliarde de euro.

"Campania de achiziţie seismică va dura şase luni şi este realizată cu nava Symphony a companiei CGG Veritas. Pe baza datelor obţinute în cadrul acestei campanii de seismică la care se adaugă şi cele obţinute în campania anterioară din perioada 2009-2010, ExxonMobil şi OMV Petrom vor continua să evalueze fezabilitatea comercială şi tehnică a descoperii de gaze naturale a sondei Domino care a fost anunţată la începutul acestui an. În acelaşi timp, datele vor fi utilizate şi pentru a stabili obiectivele viitorului program de foraj de explorare", au precizat reprezentanţii celor două companii.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO