Companii

Presedintele Angst vrea sa duca salamul de Sibiu pe pietele din UE

Minea vrea sa duca salamul de Sibiu pe pietele din UE
28.02.2010, 23:10 163

Producatorul de mezeluri Angst din Capitala, cu afaceri de 62 demilioane de euro in 2008, intentioneaza sa inceapa exporturile desalam de Sibiu catre statele Uniunii Europene in aproximativ oluna, dupa ce a primit de la Uniunea Europeana permisiunea de aexporta preparate crud-uscate.

"Purtam in prezent discutii avansate pentru incheierea unorcontracte si vom exporta in special salam de Sibiu. Vrem sarecucerim piata pe care am pierdut-o, nu doar comunitatile deromani", a declarat Sorin Minea, presedintele Angst.

Minea nu a mentionat numele pietelor de export si nici pondereaacestora in productia companiei. "E imposibil de spus acum. Trebuiesa vedem cum reactioneaza piata europeana", a mai spus Minea.Salamul de Sibiu este produs la fabrica Salsi din Sinaia a grupuluiAngst, care nu a mai exportat dinainte de Revolutie.

Comisia Europeana a sistat exporturile de carne de porc siproduse procesate din carne de porc, intre 2007 si 2009, pe fondulcazurilor de pesta porcina inregistrate pe plan local, fiindpermise doar exporturile de mezeluri fiert-afumate realizate dincarne de porc importata din UE. Mezelurile fiert-afumate sunt insamai ieftine si au o valoare adaugata mai mica decat celecrud-uscate, de aceea majoritatea producatorilor au exportat inultimii ani foarte putin din productia locala sau au renuntat detot la acest segment. Din acest an, exporturile de mezeluricrud-uscate din carne de porc pot fi reluate.

Angst nu este singurul producator de mezeluri care ataca anulacesta piata europeana prin export. Radu Timis, proprietarulCrisTim - unul dintre cei mai mari producatori de mezeluri, aanuntat inca din ultima parte a anului trecut ca intentioneaza sacreasca in 2010 procentul detinut de exporturi de la 5% la 20% dinafaceri, respectiv la peste 20 mil. euro.

Angst a finalizat anul trecut cu o cifra de afaceri similara cucea realizata in 2008, potrivit declaratiilor lui Sorin Minea.

"Profitul a fost insa mai mici decat cel obtinut in urma cu doiani. Anul acesta speram sa avem o crestere de 20% a cifrei deafaceri in euro", a completat presedintele Angst, mentionand camediul economic este mai bun anul acesta decat in 2009. Minea aadaugat ca volumele Angst nu au scazut in primele doua luni aleacestui an comparativ cu cele realizate in aceeasi perioada dinanul precedent si au ramas la nivelul din 2009.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO